• En Avantajlı Kredi
    Avantajlı oranlar ile karlı çıkın

Hızlı Hizmet

Bankalarda uzun kuyruklarda beklemeden kredi taleplerinizi en hızlı ve en avantajlı şekilde sonuçlandırıyoruz.

Bankacılığın Ötesinde

Uzman danışmanlarımız sayesinde online olarak kredi başvurularınızı oturduğunuz yerden gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Çeşitliliği

Sitemiz üzerinden ihtiyaç, konut, taşıt, ticari v.b daha bir çok kredi türüne başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Uygun Faizli Kredi

Hexa Finans kredi danışmalık firması olarak ilk ve temel görevimiz, müşterilerimizin kredi başvurularının onaylanması için en doğru başvuru ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektir.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Başarılı! Mesajınız bize iletilmiştir.
Hata! Mesajınızı gönderirken bir hata oluştu.

İkinci el taşıt kredilerinde bankalar 5 ve daha küçük yaşlardaki araçlara kredi vermeyi tercih ederler. Bazı bankalar bu süreyi 10 yaşa kadar çıkarabilmektedir. Bankalar, alınacak taşıtın yaşını değerlendirirken kullandıracakları kredinin vadesine de dikkat ederler.

Taşıt kredisi kullanacak kişinin, aylık hane geliri toplamının yarısı, aylık kredi geri ödemesini geçemez. Ayrıca aylık hane gelirinin yarısı toplam tüm kredilerin geri ödemelerini geçemez. Hali hazırda bir kredi geri ödemesi yapıyorsanız, taşıt kredisi çekmeyi de düşünüyorsanız aylık kredi geri ödemelerinizi doğru hesaplamalısınız.Örneğin, aylık 10.000 TL geliriniz varsa ve eşiniz de 10.000 TL kazanıyorsa aylık toplam hane geliriniz 20.000 TL’dir. Ödeyebileceğiniz en yüksek kredi geri ödemesi toplam 10.000 TL yapar. Aylık 6.000 TL de konut kredisi geri ödemesi yapıyorsanız, araç kredisi çekmeniz durumunda en fazla aylık 4.000 TL geri ödeme yapabilirsiniz. Taşıt kredilerinde en uzun vade 48 ay olduğundan bu kişi taşıt kredisi olarak en fazla 192.000 TL çekebilir.Taşıt kredilerinde vade satın alınacak aracın tutarına göre değişiklik göstermektedir. Satın alınacak aracın tutarı ve kredi vadesi şu şekildedir.0-400.000 TL aralığında olan araçlar için vade en fazla 48 ay;400.001 TL – 800.000 TL aralığında olan araçlar için vade en fazla 36 ay;8000.001 TL – 1.200.000 TL aralığında olan araçlar için vade en fazla 24 ay;1.200.001 TL – 2.000.000 TL aralığında olan araçlar için vade en fazla 12 aya kadardır.2.000.000 TL üzerinde olan taşıtlar için taşıt kredisi kullanılamamaktadır.

İhtiyaç kredisi çekebilmek için bir gelire sahip olmak ve bu geliri belgelendirmek gereklidir.  Çalışmadığı halde bir gelire (kira geliri, telif hakkı geliri v.s.)  sahip olanlar bu gelirleri belgelendirebiliyorsa ihtiyaç kredisi çekebilirler.Ayrıca çalışmayan ve belirli bir geliri olmayan ama gayrimenkulü bulunan kişiler ipotekli kredi çekebilirler. Sahip oldukları gayrimenkulü teminat olarak gösterip bankaya ipotek ettirip kredi kullanabilirler.

İhtiyaç kredisi, bireylerin eğitim, tatil, seyahat, taşınma, evlilik ya da mevcut borcun kapatılması gibi nedenlerle kullandığı kredilerdir.İhtiyaç kredisi hesaplamada öncelikli olarak ne kadar krediye ihtiyacın olduğu belirlenmelidir. Bundan sonraki aşamada da vadeye karar verilmelidir. Yalnız ihtiyaç kredilerinde en uzun vade 36 aydır. Ancak çekilecek ihtiyaç kredisi tutarı 50.001 TL ile 100.000 TL arasındaysa vade 24 ay, 100.001 TL ve üstü tutarlar içinse vade 12 ay olacaktır. Son aşamada da hangi faiz oranı ile kredi çekileceğine karar verilmelidir. Bu veriler netleştikten sonra ihtiyaç kredisi hesaplanabilir.Burada dikkat edilmesi gereken konu geri ödeme taksitlerinin bütçenize uygun olmasıdır. En uzun vadeli kredi çekilirse en düşük taksitler oluşur fakat en yüksek faiz tutarı ödenecektir. Bu nedenle bütçemiz dâhilinde ödeyebileceğimiz en yüksek tutarı taksit tutarı olarak belirlemeli ve vadeye ona göre karar vermeliyiz.İhtiyaç kredisi hesaplanırken faiz oranı yanında dikkat edilmesi gereken önemli bir gider kalemi de bankaların tahsil ettiği dosya masrafıdır. Dosya masrafı kullanılan kredi tutarının maksimum %0,5 (binde beş)’i kadar olabilir. Örneğin bankalar 100 bin TL bireysel ihtiyaç kredilerinde toplamda en fazla 500 TL dosya masrafı alabilir. Bazen de rekabet koşulları gereği ya da banka hedeflerinden dolayı bankalar, dosya masrafı tahsil etmeden kredi kullandırabilirler.

Konut almak için ihtiyaç duyulan finansmanın bankalar aracılığıyla sağlanmasına konut kredisi denir.  Satın almak istediğiniz evin ekspertiz değeri 500.000 TL’nin altındaysa bu değerin %90’ına kadar, 500.000 TL’nin üstündeyse ekspertiz değerinin %80’i kadar konut kredisi kullanabilirsiniz. Yani satın alacağınız evin tamamı için konut kredisi kullanamazsınız mutlaka konut kredisi çekmeden önce peşinat için bir miktar paranız olması gerekir.Konut kredisi hesaplanırken vadenin, çekilecek kredi tutarının ve kredi faiz oranının bilinmesi gerekmektedir. Kredi faiz oranları bankaya göre değişiklik göstereceği için düşük faiz veren bankaların araştırılması gerekir. Konut kredilerinde banka masrafları ve sigorta tutarları da yüksek meblağlar tuttuğundan kredi faizlerinin yanı sıra bu giderler de göz önünde bulundurularak hesaplamalar yapılmalıdır.

Konut kredisi çekerken faiz oranları yanında bankaların tahsil ettiği masraflar da dikkate alınmalıdır. Konut kredilerinde bu masraflar bankadan bankaya değişiklik gösterse de yinede toplamda ciddi masraf kalemleridir.Dosya masrafı (kredi tahsis ücreti): Bu tutar, kredi tutarının en fazla %0,5 (binde beşi) kadar olabilir.

Ekspertiz ücreti: Konut bedelinin belirlenmesi ekspere ödene bedeldir.

İpotek Tahsis Ücreti / Taşınmaz rehin Ücreti

Zorunlu deprem sigortası (DASK): Yasal zorunluluktur. Konutun ili, ilçesi, metrekaresi, inşa yılı ve yapı tarzına göre fiyatı değişkenlik gösterir

Konut sigortası: Konutun ili, ilçesi, metrekaresi, yaşı ve sigorta şirketine göre fiyatı değişkenlik gösterir.

Hayat sigortası: Yaptırılması zorunlu değildir ama genel olarak bankalar talep etmektedir.Konut kredileri BSMV (Banka Sigorta Muamele Vergisi) ‘den muaftır. Yalnız konut kredileri erken kapatılmak istendiğinde erken ödeme cezası bulunmaktadır. Erken ödeme cezası ödenmek istenen tutarın %2 sini geçemez. Fakat bu tutar bankaların inisiyatifine bırakıldığı için bu orandan çok daha az bir tutar da ödenebilir.

Konut kredisi altında, işyeri/ofis kredisi, arsa kredisi, kentsel dönüşüm kredisi gibi krediler yer alır. Bu krediler de aynı faiz oranları ve vadeler ile bankalardan alınabilir.Ayrıca satın alınacak konutun durumuna göre de konut kredileri ikiye ayrılır.Tamamlanmamış konut projeleri için Konut Kredisi: Projeden konut alınmak istendiğinde inşaat şirketinin anlaştığı bankalarla çalışmak çok daha kolay olacaktır. İnşaat şirketleri konut satışlarını kolaylaştırmak için anlaşmalı bankalardan uygun faizli kredi oranları alırlar. Ayrıca bankalar bu projeler için ekspertiz işlemi yaptırmazlar.

İkinci el Konut için Konut Kredisi: Tamamlanmış veya daha önce kullanılan tüm konutlar için bu krediye başvurulur. Başvuru sonrası ön onay alınır, evin ekspertiz değeri belirlenir ve kredi tutarı netleştirilir ve uygun evrakların ibrazı sonrası kredi kullandırılır.

Taşıt kredisi hesaplaması, vadeye, çekilecek kredi tutarına ve faiz oranına göre hesaplanır. Taşıt kredisinde özellikle dikkat edilmesi gereken nokta masraflar ve sigorta primleridir. Ödeyeceğiniz kredi taksitleri dışında bir de kasko ve ferdi kaza sigortası primleri ödemeniz gerekebilir. Bu nedenle mutlaka bankanıza ödeyeceğiniz masrafları ve zorunlu sigortaları sorunuz.

Esnaf kredisi için gerekli belgeler bankadan bankaya farklılık göstermektedir. Değişmeyen evrak tüm kredilerde olduğu gibi, gelirin olduğunu gösterir belgedir. Esnaf kredilerinde bu belge aşağıdakiler olabilir.İşletmenize ait vergi levhası ve kopyası

Bağlı olunan kooperatif tarafından teslim edilen ortaklığa dair belge

Muhasebecinizden almış olduğunuz kaşeli ve imzalı son dönem hesap özetinin fotokopisi

Şoförlük mesleğiyle ilgili alınacak krediler için aracın ruhsatının aslı ve fotokopisi

Geriri gösterir belgenin yanında ayrıca bankalar, sicil belgenizi, ikametgâhınızı,sosyal güvence olarak nereye bağlıysanız ona ait belgeyi talep edebilirler.

Bireysel ihtiyaç kredisinin çekilebilmesi için gerekli temel şartlar şunlardır.18 Yaşından büyük olmak. Tüm diğer kredilerin çekilebilmesi için gerekli olan reşit olma şartı bireysel ihtiyaç kredileri için de geçerlidir. Kredi başvurusu yapılabilmesi için nüfus cüzdanı olmak zorundadır.

Gelirin resmi olarak belgelenmesi gerekmektedir.

Kredi çekmek isteyen kişi çalışan ise maaş bordrosu olmalıdır. Ayrıca en az 6 ay sigortalı olarak çalışmalıdır. Bu durumunu da SGK üzerinden ispatlamalıdır.

Kredi çekmek isteyen kişi işveren ise, sigortalılık durumunu Bağ-kur üzerinden ispatlamalıdır. Ayrıca geliri vergi levhası üzerinden tespit edilir. Son 1 yılda zarar eden bir işverenin kredi çekmesi çok zordur.

Kredi çekmek isteyen kişi emekli ise emekli maaşını aldığı banka üzerinden rahatlıkla kredi çekebilir. 70 yaş üstü emeklilere bankalar kredi vermek istememektedir.

Kredi notunun 1500 ve üzeri olması bireysel ihtiyaç kredisinin çekilmesini kolaylaştırmaktadır.

Bu şartların yanı sıra kredinin çekileceği bankanın özel olarak isteyebileceği belgeler olabilir. Bazı bankalar kredi notu 1300 ve altı olan kişilerden kefil talep edebilir. Kefil de aynı şekilde 18 yaşından büyük olmalı ve gelirini belgelemelidir.